شاید دلیل نبود امکانات کافی برای دانشجویانی که با هزار و یک امید و آرزو وارد دانشگاهها میشوند عاملی برای تخریب تمام رویاهای آنها باشد، رویایی که شاید در حسرت داشتنش تمام روزهای خود را سپری میکنند.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طی سالهای اخیر بارها و بارها رسانههای داخلی و بین المللی به بررسی پدیده فرار مغزها از کشور پرداختهاند. امری که مختص به ایران نمیباشد و بسیای از نخبگان کشورهای جهان سومی و در حال توسعه برای آنچه زندگی بهتر و پیشرفت مینامند کشورهای محل تولد خود را ترک کرده و به یکی از کشورهای اروپایی یا آمریکایی مهاجرت می کنند.
فرار مغزها به عنوان یک آسیب اجتماعی مختص کشورهای جهان سوم، بیش از یک ربع قرن است که جوانان جهان سومی را نیز به دام خود گرفتار کرده است. این عارضه که از منظر آسیب شناسان به نوعی استثمار شدگی کشورهای جهان سوم، توسط کشورهای توسعه یافته محسوب میشود به عنوان مخربترین بحران اجتماعی شناخته و تعریف شده است.
+ نوشته شده در چهارشنبه بیستم آبان 1394 ساعت توسط atabak | یک نظر
سالانه 150 هزار نخبه علمی از کشور خارج می شوند
یک مقام بلندپایه دولتی ایران آمار خروج نخبگان از کشور را 150 هزار نفر در سال عنوان کرده است.
وی گفته است میزان ضرر از بابت مهاجرت مغزها سالانه 150 میلیارد دلار است.
او گفته با محاسبات دهه 70 خورشیدی تربیت یک نفر نخبه برای ایران یک میلیون دلار هزینه دارد.
به گفته وزیر علوم ایران در شرایطی که کل بودجه دولتی این کشور 192 هزار میلیارد تومان (معادل 70 میلیارد دلار) است "با مهاجرت مغزها 150 میلیارد دلار به دنیا کمک می کنیم."
وی گفته است "باید دید نخبگانی که برای کسب دانش روز دنیا به خارج رفته اند اگر شرایط برای برگشت آنها فراهم نبود کشور چه خسارتی را تحمل خواهد کرد."
وزیر علوم ایران گفته "ما با تحصیل فرزندان ایران در خارج کشور برای کسب علم مخالف نیستیم و همه ما مرحله ای از زندگیمان را در غربت به سر بردیم تا بتوانیم به آب و خاک میهن خدمت کنیم."
یکی از مقام های وزارت علوم در دولت پیشین ایران اعلام کرده بود که در این کشور چیزی به عنوان فرار مغزها وجود ندارد اما بنیاد ملی نخبگان ایران اوایل تابستان امسال و در آخرین روزهای فعالیت دولت پیشین، گزارشی بر خلاف این ادعا منتشر کرد.
این بنیاد اعلام کرده بود که 308 نفر از دارندگان مدال المپیاد و 350 نفر از برترینهای آزمون سراسری از سال 82 تا 86 به خارج مهاجرت کرده اند.
بر اساس گزارش ها آمار متخصصان ایرانی در رشته های مهندسی و پزشکی در آمریکاى شمالى حدود 250 هزار نفر است.
برچسبها: فرار مغزها
+ نوشته شده در چهارشنبه بیستم آبان 1394 ساعت توسط atabak | یک نظر
گیلان
موانع و محدودیتهای موجود در اجرای تحقیق فرار مغزها
فقر اسناد نظری، تجربی و روشی موضوع در مراکز اسناد و اطلاعات کشور.
فقر اطلاعات موردنیاز پیرامون وضعیت کمی و کیفی ایرانیان متخصص مهاجر در خارج از کشور .
عدم کارایی دستگاهها و سازمانهای متولی بررسی پدیده خروج متخصصان از کشور .
ضعف رویکرد پژوهشی در پدیده خروج نیروهای متخصص از کشور .
منبع:isd939.